Passer au contenu
Free shipping on all EU orders over 1000 eur / Gratis fragt v/ køb over 3000 kr. til DK
Free shipping on all Europe orders over 1000 eur
14 vigtige e-commercedatoer i 2019

14 vigtige e-commercedatoer i 2019

Vi har samlet nogle vigtige e-commercedatoer og -perioder til dig her, så du hurtigt kan få et overblik over 2019 og være på forkant det meste af tiden.

14. FEBRUAR: VALENTINS DAG

Hvis du sælger varer, som på den ene eller anden måde er romantiske, kan Valentins dag være en god dag for dig at lave lidt ekstra aktivitet i shoppen. Datoen er også nem at huske, for den er den samme hvert år.

Der er mange som er 'på gave' den her dag, og regn med, at de shopper i hvert fald 1 uge før den store romantiske dag, så være ude i god tid.

Tænk personlig pleje, en weekendtur til Paris, en dejlig middag ude eller hjemme for 2, den bedste champagne, undertøj, sexlegetøj, skægpleje og manchetknapper, chokolade, dig-og-mig tid osv.

13. - 22. APRIL: PÅSKEFERIE

Påsken falder sent i år, men påskeferien er stadig en fantastisk mulighed for at give en ægstraordinær påskerabat, et ægceptionelt godt tilbud eller noget så ægstravagent som gratis fragt på de stille helligdage i skolernes påskeferie. Tænk her fx på ting til børn eller varer, som kan hjælpe dine kunder med at forberede sommerferien allerede nu.

Du kan også lave en konkurrence i din webshop. Lad dine besøgende finde æg og fx dele links til dine side på Facebook til siderne i din webshop med æg. Lav en blogpost, så du hjælper de legesyge besøgende lidt på vej. Og så skal der selvfølgelig være en eller anden præmie. Den behøver ikke at være stor. Bare husk at fortælle, hvad man kan vinde fx en præmie (med foto), gratis fragt, rabatkode eller andet.

12. MAJ: MORS DAG

I år falder Mors Dag den 12. maj. Mor er den bedste i verden. De fleste af os har en mor, og de fleste af os elsker vores mor. Brug uge op til dagen til at sende et nyhedsbrev fx med et godt tilbud og tjek din statistik fra samme tid sidste år. Måske kan du se, hvad du solgte mest af op til Mors Dag sidste år og finde en lignende vare i år. Måske kan Google Analytics give dig et praj om, hvilken aldersgruppe, der besøgte dig mest samme tid sidste år, og så kan du målrette annoncer på Instagram og Facebook mod netop dem.

5. JUNI: FARS DAG

Fars Dag er en til vigtig e-commercedag, som er nem at huske, for dagen falder på samme dato hvert år og på Grundlovsdag, hvor mange af os har fri fra arbejde. Rent statistisk bør der være lige så mange fædre, som der er mødre, så der er masser af arbejde med. Hvis du altså målretter dine marketingaktiviteter:

 • Find varer frem, som enhver far bør have eller enhver søn eller datter synes, at deres far skal have. Det kan være alt fra en fantastisk køkkenkniv til den Porche (i legetøjsstørrelse) som din far drømmer om.
 • Tilbyd gratis indpakning hvis du ikke allerede har det i din butik. Du kan teste, om det er noget dine kunder reagerer positivt på, og du vil sandsynligvis blive overrasket, hvilken forskel det kan gøre.
 • Skriv til dine kunder, hvad din sidste dag for at bestille til Fars Dag er. Dels hjælper du dem med ikke at komme for sent; dels skynder på du dem, og så tager de forhåbentlig købsbeslutningen hurtigere. Skriv det både i din shop OG på de sociale medier, som driver trafik til din shop.

SOMMERFERIE OG MUSIKFESTIVALLER

Skolernes sommerferie starter mange steder den 1. juli og varer til 11. august, og mange af de store musikfestivaller åbner portene i samme periode. Du har mulighed for at afsætte stort set alt op til sommerferien, hvis bare du kan finde de rette argumenter: Økologisk solcreme, smarte solbriller, nyt badetøj, svømmefødder og baderinge, den bedste bog til stranden, små skovle og spande, hårelastikker, sandaler, tæpper til at sidde på, yndige parasoller og kølige drinks serveret på de flotteste terrassemøbler med den letteste og lækreste mad fra den største grill ever og selvfølgelig hyggelig udendørsbelysning til de mange varme sommeraftener under en stjerneklar himmel ... Vi længes alle efter alt der har med sommerstemning at gøre, så sportsudstyr og sommerleg i haven og på stranden, mad og drikke, cremer og personlig pleje osv. skal frem i første række lige efter påske, så det bliver solgt inden sommerferien.

Til festivallerne er det værd at tænke bæredygtighed ind i din markedsføring. Mængden af affald efter en festival er en kæmpe udfordring ikke kun for festivallerne men for os alle sammen og vores miljø. Hvis du griber det smart an, kan det være din chance for at blive ekstra populær hos dine kunder, som også kæmper for miljøet. Så fx Teltet du gerne vil have med hjem, Koppen du kan bruge igen og igen, Årets Festivandflaske osv. kan være din vej til flere likes og delinger på de sociale medier og et endnu bedre omdømme.

SKOLESTART

I midten af august skal børnene tilbage i skole, så hvis du sælger blyanter, viskelædere, skoletasker og pennalhuse kan du bruge hele sommeren til at varme op. Faktisk har mange kommuner rullende start, så allerede 1. maj skal de store børnehavebørn begynde i SFO og begynde at vænne sig til mere selvstændighed. Man bliver lidt større af at få en rigtig skoletaske og et rigtigt pennalhus fyldt med flotte farver, så der er ingen tid at spilde, hvis du har den slags varer i din shop. Tænk stifteblyanter, tusser og farver, flotte viskelædere og gode børnesakse, tykt bogbind og mærkater til at skrive på, madkasser med rum til rosiner og ristede løg og en vandflaske, som kan gå i opvaskemaskinen. Opgavebøger og notesbøger til at skrive alfabetet i går også rent ind, for børnene glæder sig jo.

Rabatter på sidste års modeller inden for skoletasker og fri fragt kan give mere omsætning.

12. OKTOBER: EFTERÅRSFERIE

I år starter efterårsferien lørdag den 12. oktober, og efterårsferien ligger altid i uge 42. Det er også her sæsonen for de fleste indendørsaktiviteter bliver skudt i gang som brætspil og optænding i pejsen, for dagene er begyndt at blive kortere og lidt køligere og lidt vådere og mere blæsende. Det er blevet efterår.

Tænk hyggelige puder til sofaen, tæpper til at varme sig under, hjemmefutter til børn og voksne, varm kakao og friskbrygget kaffe og te, stearinlys, nye playlister med lidt mindre Ibiza-partymusik, simreretter der får hele huset til at dufte og puslespil der fylder hele stuegulvet, reflekser til dem, som cykler på arbejde og i skole, ny hundeluftersnor med lys osv.

31. OKTOBER: HALLOWEEN

Den 31. oktober er Halloween, en af de amerikanske traditioner, som har oversvømmet Danmark og næsten tagen pusten fra Fastelavn. Det er i hvert fald lettere for mange større børn og voksne at klæde sig ud til Halloween og gå rundt og samle slik om aftenen end det er en søndag formiddag i februar.

Selvom din shop måske ikke lige rammer ned i den her højtid med sit sortiment, så kan du fx finde sorte og orange varer, som kan markedsføres her, eller du kan lave sort og orange grafik, hvis du sælger serviceydelser.

29. NOVEMBER: BLACK FRIDAY

Den 29. november er Black Friday, endnu en amerikansk tradition som har spredt sig til næsten alle lande i den vestlige verden. Det er her julesalget bliver skudt i gang, og forbrugerne forventer store rabatter, så mange butiksejere har et had/kærlighedsforhold til den her dag. Du kan starte flere uger før:

 • Lav nedtælling i din shop til de gode tilbud
 • Kør dine Black Friday tilbud i kort tid, så du stresser dine kunder
 • Start et par uger før, så dine kunder ved, hvad de kan glæde sig til
 • Brug Black Friday til at komme af med nogle af de varer, som har ligget stille i et stykke tid eller aldrig rigtig er kommet fra start. Det er en god mulighed for at få ryddet op på lageret.

1. DECEMBER

Julemåneden starter den 1. december, og måneden egner sig til alt i traditionernes tegn:

 • Julekalender på de sociale medier, hvor du fx fortæller en lille julehistorie, har en dagens-gratis-gave hver dag, en julequiz eller hvad der nu passer til din shop
 • Adventskalender hvor du forkæler dine kunder hver søndag med fx gratis fragt
 • Hvis du sælger noget spiseligt, kan du lægge smagsprøver i alle bestillinger i december
 • Tilbyd gratis gaveindpakning i december, hvis det ikke er noget du tilbyder resten af året

2. DECEMBER: CYBER MONDAY

Mandag den 2. december er Cyber Monday, og den her fortsætter vanviddet med Black Friday.

 • Kør nye tilbud den her dag
 • Lav en landing page til Cyber Monday-tilbuddene
 • Saml emails til nyhedsbrev kun om Cyber Monday
 • Hvis du stadig har varer tilbage fra Black Friday kan du sætte rabatten op på Cyber Monday
 • Tilbyd gratis fragt ved et realistisk minimumskøb fx 400 kr. eller hvad der nu passer til din shop. De fleste kunder vil gerne have fri fragt og er tilbøjelige til at putte mere i kurven for at opnå fri fragt. Husk at minimumsbeløbet skal være realistisk i forhold til, hvad dine varer koster.

3. DECEMBER: SUPER TUESDAY

Den 3. december er sidste dag i det afsindige Black Friday-ritual, og her kan du forhåbentlig få hældt de sidste varer over disken med emails, en konkurrence, gratis fragt eller noget helt fjerde.


DEN SIDSTE DAG HVOR DU SENDER JULEGAVER UD

Den sidste dag hvor du sender julegaver ud er virkelig vigtig. Hjælp dine kunder med ikke at komme for sent:

 • Skriv på din webshop hvornår sidste chance for at bestille julegaver rettidigt er fx Hvis du bestiller i dag inden kl. 13, garanterer vi, at din pakke er fremme til juleaften
 • Skriv også på de sociale medier og i alle nyhedsbreve fra 10. - 19. december, hvornår sidste chance er.
 • Tilbyd dine kunder at købe et gavekort, hvis de ikke nåede at bestille i rette tid
 • Tilbyd dine kunder at hente deres julegaver på jeres lager måske frem til lillejuleaften, hvis det kan lade sig gøre

NYTÅR

Julen har sænket, der er fred i de fleste hjem, så det er bare hyggeligt med en nytårshilsen, også for lige at vise flaget og sige 'vi er her stadig, også selvom det er jul og masser af helligdage'.

 • Fjerne alt julet fra din webshop
 • Ønsk godt nytår
 • Tak for et godt samarbejde
 • Fortæl på din blog, hvordan 2019 har været. Vis at der er et eller flere mennesker bag din shop og fortæl om overraskelser, måske en vare som har solgt helt vildt og alt for hurtigt, om drillenisser i december og om dine fantastiske medarbejdere. Tak dine kunder, hvis de har hjulpet med feedback i løbet af året fx på et nyt layout i din shop, har skrevet om fejl de har opdaget og andet relevant, som viser lidt sårbarhed, menneskelighed og masser af åbenhed. Så vil dine kunder huske DIN shop meget bedre end alle de andre.

DET HANDLER OM FORBEREDELSE

Som med så meget andet i livet, så handler det om forberedelse. Uanset hvornår din højsæson er, kan du sagtens spørge dine følgere på de sociale medier, hvad de ville vælge op til en given højsæson fx

Du er ved at forberede din søn på 6 år på, at han skal starte i SFO den 1. maj. Hvilke 3 ting er det vigtigt, at han har med? (lad dine kunder skrive frit eller lav en meningsmåling på Facebook og lad dem vælge fra en liste)

eller

I har valgt at blive hjemme i sommerferien. Hvilken ting håber du, at I får brug for de fleste dage? (lad dine kunder skrive frit eller lav en meningsmåling på Facebook og lad dem vælge fra en liste)

Du kan bruge deres svar til at lave dine tilbud, kampagner og aktiviteter, rette på sortimentet, og det kan gøre arbejdet med at målrette til dine kunder lidt lettere.

Kan vi hjælpe dig med noget? SÅ SKRIV TIL OS HER

Article précédent Hvad er en god konverteringsrate?
français